Druvorna kommer från vingården La Bustiera som planterades 1980.
La Bustiera är en sydexponerad sluttning, 380 m ö h och består av lera och basalt av vulkaniskt ursprung. Druvorna handplockas i backar under oktober månad, som därefter pressas varsamt. Druvsaften ligger och jäser i 2 månader i ståltank enligt Charmat metoden vid 10-12 grader C under kontrollerade former. Vinet får sedan vila under tryck i 3-4 månader. Buteljeringen sker i mars, året efter skörd.
Färgen är ren ljusgul med fina och beständiga bubblor.
Doften är frisk och fruktig.
Smaken är fyllig, harmonisk, elegant, med lätta citrustoner.
Vinet kan avnjutas som det är och gärna tillsammans med salta tilltugg. Gör sig även utmärkt till rätter av lättare slag med fisk eller ljust kött. I ursprungsområdet avnjuts det även till salami och polenta.
Utmärkelser:
SLOW WINE 2019 och 2020 | |
BIBENDA 2019 och 2021 FIS (Italian Sommeliers Federation) | |
LUCA MARONI 2021 | 92 points |
Varugrupp: Mousserande
Område: Venetien
Producent: Dal Maso
Druva: Durella
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 12 %vol