Vingårdens 0,44 hektar, Cru Monvigliero, har en sydostlig riktning med ca 5300 vinstockar som planterades 1965 och beskärs enligt Guyot.
Efter första urvalet i fält pressas Nebbiolodruvorna mjukt och placeras i rostfria tankar. Under kontrollerad temperatur får de sedan jäsa i 15 dagar. Efter första jäsningen pressas musten ur försiktigt. Efter först 4 månader i ståltank, så lagras vinet på franska ekfat i 36 månader.
Årets 6350 flaskor buteljerades i februari 2020.
Färgen är röd med toner av orange.
Doften är intensiv med kryddiga inslag av nypon och lakrits.
Smaken har en stor elegant personlighet med balanserad alkohol och struktur med toner av vanilj och ek samt torkad frukt och kryddor.
Serveras vid ca 18 grader enligt producenten medan vi gärna ligger ett par grader högre.
Avnjuts som den är framför brasan eller till en fin grillad eller stekt köttbit, gärna vilt eller smakrika ostar.
Varugrupp: Rött vin
Område: Piemonte
Producent: Cadia
Druva: Nebbiolo
Årgång: 2016
Lagring: På små franska ekfat i 36 månader
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 15 %vol